Header

Blog, Food, General
Jag är så trött på vädret. Det är regn men inte bara det utan riktigt kallt. Jag kan ta regn, inga problem om det är lite varmt men nu är det höstrusk. Svensk sommar minns jag inte såhär. Måste vara klimatförändringarna som förstör alla årstider!

 

Jag skulle ta mig ut och skicka tillbaka ett paket men inte i detta regn, det får ligga här en dag till eller två. Har mailat en del idag och redigerat bilder, körde lite miniträning i morse på yogamattan. Dock en sak som jag är väldigt glad och tacksam över är att jag kan ut och plocka svamp. Det har jag saknat så sjukt mycket i LA. Igår var jag ute 30 min på kvällen, tills det började regna och fick med mig en karl-johan och några kantareller. Mums!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blog, Food, Health


Jag är så tacksam över att jag älskar grönsaker! Efter att ha levt som vegetarian i ett par år nu (nästan vegan med ett par få undantag) så vet jag inte vad jag skulle ha gjort utan grönsaker. Detta blev dagens lunch, zucchini, gul lök, morötter, gröna bönor, mini majs, vattenkastanjer och broccoli stekt i olivolja och kikärtor stekta i paprika krydda, vallmofrön och salt. Så himla enkelt och smarrigt! Jag är trött på proteinhetsen som är "trendig" just nu. Att man måste äta så mycket protein varje måltid och det ska vara kött för annars får man inte i sig tillräckligt. När ska folk skaffa sig lite kunskap om kost och förstå att vi konsumerar alldeles för mycket mat och speciellt kött?! Det finns protein i så många olika livsmedel, bland annat i bönor, ärtor och faktiskt grönsaker!

Likes

Comments

Blog, Everyday, General, Photography


 Igår tog jag med mig mamma på en liten roadtrip genom halva Skåne, vi körde hela kusten i öst. Skåne är så himla vackert och har ett varierat landskap, det är inte bara platt med fält som många tror. Vi körde till Brösarps backar och vidare till Kivik och Stenshuvud där vi promenerade till toppen av både östra, södra och norra delen. Sedan vidare till Glimmingehus och vackra vallmofält. Man borde verkligen bli bättre på att uppskatta naturen man har runt omkring sig och göra små dagsutflykter oftare.

Likes

Comments

Blog, Fashion, General

Innehåller adlinks. 

Nu när det börjar bli härligt sommarväder tycker jag det är kul att byta stil. Att gå från sneakers till sandaler och byxor till klänningar. En liten enkel sak som jag tycker gör stor skillnad är att ta på ett nytt mobilskal. Jag brukar ha ett med rörligt glitter men nu till sommaren blev det ett med vit marmorering. Kan inte få nog av det. iDeal of Sweden har så fina skal och ovan är några av mina favoriter.

Likes

Comments

Blog, Everyday, Lifestyle


 

Fredagen började med städning och sedan midsommarlunch med  mamma, pappa, brorsan, Lina och ploppan. Vid halvtvå tiden blev jag upphämtad och körd till Emma. Fixade lite och gjorde kransar hos hennes föräldrar innan vi körde vidare till Halmstad och ösregn. Lite opeppad att köra från fint väder till regn men det hann ändra sig flera gånger under kvällen. Vi spelade spel och snackasade kex och ost innan vi åt grillat och potatis. Hann sitta ute i kanske 30-40 min innan regnet kom igen, typiskt svenskt sommarväder. Åkte hem vid lunchtid på lördagen och hade en ganska lugn och skön dag. Eftersom det var ganska mulet och grått fick jag migrän och fick stänga inne mig i mitt mörka, tysta rum och vila ett tag. Så fort vädret sprack upp märkte jag skillnad och min migrän var borta. Så märkligt att man kan vara så känslig för väder.

 

Igår körde jag och mamma till Önnestad för att köpa ett nytt fågelbad i sten. Ja, vi har en liten skogsdjungen på baksidan med fåglar, ekorre och igelkottar. Alla ska ha mat och vatten! Därefter blev det lite trädgårdsarbete. Mamma och pappa körde till Göteborg för någon timme sedan för att se Coldplay och jag är hemma själv med Peppe (vår katt). Ska så gräs och göra lite jobb framför datorn idag.

Likes

Comments