Instagram @tennysdotter

Efter fyra år får jag äntligen rätt hjälp!

Blog, Food, General, Health, Lifestyle
Nu kommer ett inlägg som för de flesta är ganska ointressant men, för er som har liknande problem som mig kan det vara en liten hjälp.

Idag gjorde jag mitt tredje läkarbesök på grund av mina magproblem sedan jag kom till Sverige. Tre läkarbesök och tre telefontider med olika läkare. Detta händer varje gång jag kommer till Sverige, jag får en ny läkare som ska börja undersöka mig på nytt. Som några av er redan vet har jag haft problem med min mage i cirka fyra år. För att ni ska få en liten bakgrund i det hela och förstå så kommer en kort version här.

Första gången jag fick riktiga problem var när jag åt kött efter att ha bott i Los Angeles i cirka ett år. Jag hade så sjukt ont att jag inte visste vad jag skulle göra efter att ha ätit det. Tidigare hade vi inte kopplat att det var köttet som var problemet men efter att ha haft konstant ont i magen en hel sommar, ätit kött varje dag, druckit vin osv. levt det goda livet. Vi testade att utesluta laktos, alkohol osv. utan resultat. Men en gång efter att ha ätit en stor medium-rare köttbit förstod vi. Sedan dess har det blivit alla sorters animaliskt protein utom mejeriprodukter och ägg. Utöver det har jag även en känslighet mot gluten, nötter och mejeriprodukter vid större mängder. Detta är något som tyvärr har påverkat mitt liv ganska mycket då jag ibland kan reagera på saker som jag trott att kroppen kan hantera. Det har gjort det svårt att gå ut till restauranger som inte har alternativ mat, eller bli bortbjuden då jag aldrig vet hur kroppen ska reagera på maten, även om jag tror att jag tål det.

Efter åtskilliga läkarbesök under mina vistelser i Sverige under dessa fyra år, provtagningar och rör med blod har lämnats, specialister på allergimottagningen i Hässleholm har testat otaliga födoämnen utan utslag, så har jag nu äntligen fått träffa en läkare som bryr sig och vill hjälpa mig.

Idag infann jag mig återigen på vårdcentralen i Osby för en ny undersökning, efter att under gårdagen haft ett telefonmöte med denna kvinnliga läkare. Tydligen var inte alla mina provsvar inom gränserna som min förra läkare sa. Den förra läkaren skrev även felaktig information i min journal, ville ge mig antidepressiva och sa att mina problem är psykiska. Han är ett typiskt exempel på läkare som bara vill göra det enkelt för sig och avskriva patienter. Det enklaste man kan göra är att säga att symptomen är psykiska och ge antidepressiva. Det han inte nämnde, som min nya läkare berättade är att jag ligger över gränsen på en sak som tyder på inflammation. Alltså är det något som inte står rätt till i min kropp. Jag har nu efter fyra år äntligen fått en remiss till gastro för att gå vidare och hitta ett svar och kanske en behandling. Det är verkligen en lättnad över att få komma till en specialist.

Det jag vill förmedla med detta är att om ni känner att ni har ett problem, om kroppen säger ifrån så måste ni lyssna på den och ge inte upp. Det finns många olika människor inom vården och kämpar man på så hittar man tillslut rätt! Ge er inte med enkla svar, det är deras jobb att hjälpa er!

 

Gillar

Kommentarer